News

07-05-2007

RenovatioCars patrocina el IV Festival de Música Clásica El Convent

www.renovatiocars.com

04-08-2006

Diari de Girona - El Convent acull la tercera edició del Festival de Música Clàssica

 

En un dels millors escenaris possibles de Blanes, i coincidint amb la Festa Major i el trentasisè Concurs de Focs d´Artifici, aquest vespre dóna el tret de sortida el Tercer Festival de Música Clàssica El Convent. En total, sis dies d´un cicle musical quecombina òpera, música barroca i interpretacions al piano. Aquesta nit hi ha previst unrecital de piano Concurs Paloma O´Shea amb José Enrique Bagaría interpretant pecesde Haydn, Mompou, Falla, Chopin i Liszt.
Aquells que hi assisteixin podran gaudir d´una visita als jardins i a la capella d´aquest convent caputxí. També podran veure els focs d´artifici des d´una talaia privilegiada.
Gala Lírica
La música s´allargarà tot el cap de setmana amb una gala lírica demà dissabte amb Gabriel Blanco, Marc Canturri, Escarlata Blanco i música de Rossini, Puccini, Tosti i Verdi. Diumenge tindrà lloc l´espectacle Primer Palau en Gira, amb Kalina Macuta al violí, Daniel Blanch al piano i música de Beethoven, Brahms i Xavier Montsalvatge. 
Les actuacions es reprendran dimecres 26 de juliol amb un concert barroc per oboè i cordes, seguit divendres 29 pel plat fort del festival, l´òpera La Flauta Màgica de W. A. Mozart, programada per commemorar el 250 aniversari del seu naixement. 
El 5 d´agost, l´Orquestra Cambra de Silèsia clourà que s´està consolidant com una de les ofertes culturals estiuenques més interessants de Blanes.

22-07-2006

El III Festival el Convent de Blanes presenta «La flauta màgica» en versió de concert
ALBA PI. Blanes, EL PUNT

El III Festival de Música Clàssica el Convent de Blanes s'inaugurarà avui i inclourà des de peces operístiques fins a concerts de piano i música barroca. S'interpretaran al llarg de sis dies durant la Setmana Gran de Blanes, i coincidirà amb el XXXVI Concurs Internacional de Focs d'Artifici. Es tracta de la tercera edició d'aquest festival, que va obrir les seves portes per primera vegada l'any 2004, amb l'ocasió de la festivitat de Santa Anna, de la mà de la família Biosca. 
Un dels plats destacats del Convent és l'òpera La flauta màgica, que serà interpretada per l'Associació de l'Òpera de Sabadell, en versió concert, en memòria del 250è aniversari del naixement de W.A. Mozart. L'última obra de Mozart, que s'allunyava dels cànons de l'òpera italiana, va ser estrenada el 30 de setembre de 1791 a Viena. 
El repartiment per a aquest espectacle de luxe a Blanes el conformen Laura Sabatel interpretant Pamina, Marc Sala, com a Tamino, Joan S. Colomer, com a Papageno, Isabel Rodríguez, com a Papagena, Montserrat Melero, com a reina de la nit, a més de Stanislav Angelov de pianista i Carles Ortiz com a narrador, entre d'altres. Tots ells faran reviure l'última òpera de Mozart, programada per al dissabte de la setmana que ve. 
LÍRICA I CLÀSSICA 
El III Festival el Convent reuneix diversos concerts destacats durant els sis dies. Avui està programat un recital de piano a càrrec del pianista José Enrique Bagaría, classificat en el concurs Paloma O'Shea de Santander 2005 i 1er Premi del Concurs Internacional d'Execució Musical Maria Casals. 
Demà, tindrà lloc una gala lírica, a càrrec dels guanyadors espanyols del 43è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas amb Gabriel Blanco com a tenor, Marc Canturri baríton i Escarlata Blanco al piano. Interpretaran Rossini, Puccini, Tosti, Verdi i Bizet. Diumenge, hi haurà l'espectacle Primer Palau en gira, amb Kalina Macuta com a violinista i Daniel Blanch com a pianista, amb música de Beethoven, Brahms, Montsalvatge, Toldrà i Saint-Saëns.
CONCERT BARROC 
Cal destacar també, el Concerti a cinque, un concert barroc per a corda i oboè que tindrà lloc el 26 de juliol. Serà interpretat per Josep Julià a l'oboè, Josefina Rius al clavicèmbal, M. Pilar Pérez i Anna Isabel Galán al violí, Ulrike Jannsen a la viola i Núria Calvo al violoncel. L'últim concert, el 5 d'agost, és el de l'Orquestra de Cambra de Silèsia amb el flautista solista Claudi Arimany interpretant música de W.A. Mozart, K. Stamitz, P Tchaikovski. 
Segons Míriam Biosca, directora artística d'aquest festival: «Aquesta tercera edició ens confirma l'èxit d'un festival de música culta, que es desenvolupa en un entorn excepcional i que cada any continua creixent>>.

Page 3 of 4

Carles Faust 4 · 17300 Blanes (Girona)
972 357 345 - 617 12 80 12 · [email protected] - * Legal Advice
Member of the of the Owners of Castles and Catalogued Buildings of Catalonia Association
You are here
<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

  ga('create', 'UA-47574506-1', 'el-convent.com');
  ga('send', 'pageview');

</script>